PC-spel

Det är aldrig fel med PC-spel. Ett PC-spel innehåller helt enkelt allt som kan önskas: action, berättelse, musik, ljudeffekter, fotorealistisk grafik, interaktion och mycket annat. På det här sättet blir PC-spel mycket mer mångsidiga än att till exempel titta på film eller lyssna på ljudbok. Till skillnad från traditionella medier kräver PC-spel ett aktivt deltagande från din sida i form av interaktivitet. Som spelare har du tangentbord och datormus till ditt förfogande för att styra spelet.

En rad olika spelgenrer, spellägen och allmänna funktioner finns att välja mellan. Vissa skjutspel som iCounter-Strike/i är intensiva och kräver ofta att spelaren är på alerten och har blixtsnabba reflexer. I kontrast är spel som iDarkfall mer psykologiska och kräver eftertänksamhet snarare än snabb reaktionsförmåga.

Distributionsplattformar för ditt spelande

Ett tips är att använda distributionsplattformen Steam för att köpa och ladda ner PC-spel. Steam är smidig då du har tillgång till dina spel även om du sitter på en annan dator. Det enda som krävs är att du registrerar dig och skaffar ett spel där. Företaget bakom Steam är Valve Corporation som är kända för att ha utvecklat spelserien iHalf-Life/i.

Intressant med Steam är att när denna plattform lanserade för 15 år sedan såldes de flesta spel i fysisk utgåva. Endast en mindre andel laddades ner digitalt. Idag är det omvända som gäller. Numera utgör den fysiska försäljningen endast en fjärdedel.

Även om Steam onekligen är den största och mest välkända distributionsplattformen finns det också andra med olika fördelar och funktioner. Klicka här för att se IGNs lista över de 10 bästa plattformar för PC-spel som liknar Steam. Om du har spelat förr och kanske söker lite nostalgi eller önskar återuppleva gamla minnen, ja isåfall är Good Old Games (GOG) det perfekta valet för dig som du kan kika på här.

Heta PC-spel

Här berättar jag om några heta och innovativa PC-spel som släpps ut 2018.

Scorn

Ett hett och kreativt PC-spel är iScorn/i som släpps i oktober det här året. Spelet är ett skjutspel i förstapersonsperspektiv. Skjutspel i förstapersons perspektiv finns det dock gott om och vad gör spelet speciellt är att det utspelas i mardrömslik värld. Vapen och miljö är “levande” och består av kött och blod. I spelet går det möta udda och fantasifulla varelser. Titta själv och se ett klipp av Scorn vetja!

Call of Cthulhu: The Official Video Game

Call of Cthulhu är baserat på författaren H.P Lovecrafts spänningsfyllda skräcknovell “The Call of Cthulhu” från 1928. Spelet innehåller psykologisk skräck och mystik och ska släppas ut någon detta år. Det räknas som rollspel och överlevnadsskräck.

Spelets handling går ut på följande: Året är 1924. En privatdetektiv vid namn Edward Pierce skickas ut för att undersöka ett tragiskt dödsfall i en pampig herrgård. Herrgården är beläget ute på en isolerad ö utanför Bostons stränder. Där är lokalbefolkningen misstänksam och inte direkt de mest gästvänliga. Det dröjer inte länge förrän Pierce inser att det finns mycket mer än ett enskilt dödsfall. Här finns en hund begraven i form av djupa konspirationer och kosmiska fasor.

Besök gärna Call of Cthulhus webbplats som innehåller massa intressanta detaljer.